7 Kasım 2008 Cuma

Çin Malı Nokia N95'e Dikkat!

Daha önce bir çok cep telefonu modelini ve marka ürünleri klonlayan Çin mühendislerinin son kurbanı Nokia’nın ünlü modeli N95 oldu.

Nokia telefon üreticisinin satışa sunduğu, N95 modeli cep telefonu piyasada orijinali 1200-1300 YTL arasında alıcı buluyor. Ancak bu telefonun marka değiştirmeden kasasının tıpatıp aynısı yapan Çinli'ler taklit ürünü 300-400 YTL'den ülkemizde satışa sunuluyor. Üstelik bazı internet sitelerinde ise açık artırma ile satılıyor.

Orijinalinden farklı olarak bir kaç tuş ismi farklılığı ve tek yönlü kızağı ile dikkat çeken klon model diğer bütün özellikleriyle orijinalinin aynısı.
Görüntüsü ve fiyat ucuzluğuna aldanmayın. Çünkü kasasında kullanılan plastik malzeme, menülerindeki eksikler, işletim sisteminin yavaşlığı, wireless ve geniş hafızası olmaması, batarya süresinin kısalığı (1 gün) telefon kullanılmaya başlandıktan sonra anlaşılıyor. Ayrıca 4 saatten fazla şarjda kalmasından dolayı patlama riski bulunuyor. Ucuza satılan bu telefonlar eski model telefonların İMEİ numaraları klonlandığı için şebekenin sağladığı multimedya özelliklerinden de mahrum kalıyorsunuz.
Kullanılan malzemelerinde standartlara uygun olmadığı için ne kadar sağlığa zararlı olduğu konusunda herhangi bir bilgi bulunmadan satışa sunuluyor. Kullanılan plastik malzemenin kanserojen madde oranında tehlikeli düzeylerde olduğu sanılıyor. Bunların yanı sıra kansere yol açan radyasyon değerleri (SAR) cihazların kullanma kılavuzlarında ve pil yuvasındaki etiketlerde belirtilmemiş.

1 yorum:

nermin56 dedi ki...

merhaba arkadaşım
dilerimki yeniyılda allah sizlere aile ve sevdiklerinize
gözünüzü aydınlatacak ARZU
arzularınızı güçlendirecek KUVVET
kuvvetinizi yaratacak PARA
parayı kazandıracak FIRSAT
fırsatları değerlendirecek AKIL
aklınızı koruyacak SAĞLIK
sağlığınızı sürdürecek MUTLULUK
mutluluğu getirecek SEVGİ versin
dünyamızda kavgasız savaşsız hoşgörülü
insanların birbirini sevip sayacağı bir yıl olsun
arkadaşım yeniyılınızı kutlarım allaha emanet olun